Laden Evenementen

evenement

KlankBewustZijn 2019: Cursus bewust werken met klankschalen

zondag 13 januari
om 12:30

  • Dit event is voorbij.

Gegevens

Datum:
zondag 13 januari
Tijd:
12:30 - 17:00
Website:

Organisator

Muzikind
E-mail:
info@muzikind.nl
Website:
www.muzikind.nl

Locatie

The Monkies
Noordvest 23
Schiedam, 3111PE NL
+ Google Maps

Beschrijving

KlankBewustZijn is een cursus die bestaat uit zes middagen verspreid over drie maanden. Bedoeld voor mensen die beroepsmatig of vanuit liefhebberij met klankschalen werken en op zoek zijn naar meer kennis, ervaring, verdieping en bewustzijn hierover. Tijdens deze cursus maak je een proces van persoonlijke groei en ontwikkeling door doordat je zelf voortdurend de werking van klank zal ervaren. Daarnaast doe je kennis en ervaring op die je kan toepassen in het werken met ‘cliënten’ en het geven van klankbaden e.d. Om deel te nemen aan deze cursus dien je voorafgaand te hebben deelgenomen aan de Basiscursus Therapie met Klankschalen.

Het thema van de cursus verschild per keer en wordt afgestemd op de vragen, wensen en behoeften van de cursisten. Daarnaast brengen Erwin en Eline voor hen belangrijke onderwerpen en vaardigheden in zoals ‘diagnostisch luisteren’, werken met de tonen van planeten en chakra’s en het Antroposofische drie- en vierledig mensbeeld.
Aangezien je zowel individueel als met de groep een intens proces doormaakt is het niet mogelijk dagen los te volgen.

Heb ik eigen klankschalen nodig?
Tijdens de cursus kan je werken met het aanwezige instrumentarium. Alle tonen en combinaties van tonen zijn aanwezig. Wel raden we aan, als je eigen schalen hebt, deze mee te nemen. Voorwaarde om hiermee te kunnen werken is dat ze zuiver zijn gestemd in 432Hz. Als je er niet zeker van bent of dit het geval is kunnen we hier samen naar kijken en luisteren in de les.

Tijd
12:00 – 12:30 Inloop
12:30 – 14:30 Eerste lesblok
14:30 – 15:00 Pauze
15:00 – 17:00 Tweede lesblok

Kosten
€167,- per maand of eenmalig €475,-
Geaccrediteerd met 20 punten Medisch Antroposofisch

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door muziektherapeuten Eline van der Linden en Erwin Ansems. De afgelopen jaren deden zij uitgebreid onderzoek naar de werking en toepassing van klankschalen in de muziektherapie. Zodoende ontwikkelde ze een geheel nieuwe methode en werkwijze waarin ‘diagnostisch luisteren’ centraal staat. Tientallen muziektherapeuten, beeldend therapeuten, yogadocenten en andere geïnteresseerden hebben dagworkshops bij hen gevolgd. Na vele vragen en verzoeken is deze cursus ontstaan die ieder kwartaal start. Na afloop van iedere cursus kan je beslissen of je het volgende blok weer deelneemt of even afstand neemt om de stof te laten indalen.

Inschrijven en vragen
info@muzikind.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? We sturen je maandelijks 1 nieuwsbrief met een overzicht. Je kan elk moment weer uitschrijven.