onze visie

The Monkies is een community van spirituele ondernemers en creatieve wereldverbeteraars. Als collectief proberen we onze dromen te realiseren, one breath at a time. Onze visie heeft drie peilers:

Onthaasting

Onze basis is liefdevolle aandacht, stilte, onthaasten en meditatie. Even stoppen en adem halen, even een momentje rust. Zelfs in de storm, in de orkaan, kan je adem halen en voelen: Ah, dit is wat er is. Adem in. Adem uit.

Een groot aantal mensen heeft te kampen met stress, burn-out klachten of depressie. Er is voor jongeren door nieuwe technologie, smartphones en social media een overdonderende input aan prikkels. Wij willen een rust moment bieden door middel van stilte, mindfulness en liefdevolle aandacht voor lichaam en onze geest.

De Aarde

We zetten ons in voor een mooiere aarde, met veerkrachtige levendige natuur, respect voor mensen, dieren en mineralen.

Steeds meer wetenschappers, politici en burgers worden zich bewust van klimaatverandering. Door grootschalige industriële agricultuur, overconsumptie, een wegwerpcultuur en de verslaving aan fossiele brandstoffen putten we de aarde uit, zowel op globaal maar ook op lokaal niveau. We proberen onszelf en mensen om ons heen stapje voor stapje bewuster te maken en positieve haalbare alternatieven te bieden. Thema’s zijn vegetarisch eten, recycling, minimalisme en do it yourself.

Verbinding

We creëren samen ruimte om te verbinden met elkaar. Ga voorbij oordelen en luister diep, spreek en deel vanuit je hart.

Vanuit je hart spreken betekent open en eerlijk aanwezig zijn voor wat er is. Misschien in jezelf, of in de ander. Samen kunnen we daar ruimte voor bieden, zodat ook het gevoel en de voelende mens gezien mag worden. Niet weggestopt in een klein hoekje, of veroordeeld als goed of fout. Maar ook niet groter gemaakt dan wat het is. Doordat we rustig adem halen, samen kijken en zijn, kunnen we leren niet overweldigd te worden door emoties.

Een groot deel van zowel jonge als oudere mensen voelt zich alleen of niet gezien. In de samenleving is niet altijd plek om te luisteren naar elkaar, om gehoord te worden. Dit leidt tot vervreemding en vooroordelen over elkaar, of opgeslagen trauma’s door onverwerkte emoties of gebrek aan zelf-expressie. Terwijl we onszelf ook kunnen openen, onszelf kunnen uitdrukken. In woorden door te spreken, of door samen te zingen, te eten, te dansen of te spelen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? We sturen je maandelijks 1 nieuwsbrief met een overzicht. Je kan elk moment weer uitschrijven.